St David's Day på St Fagans Museum
I anledning skoletur for internasjonale til 20kr dro vi til St Fagans National History Museum på søndag. Vi skulle bli plukket opp av en innleid buss 10.30 utenfor skolen, men det viste seg at de hadde glemt oss. Bussen kom til slutt, en halvtime senere, men været var fint og det er evig mye å skravle om med de andre internasjonale studentene så tiden gikk fort mens vi ventet.

St Fagans National History Museum er et friluftsmuseum hvor de har gjenreist historiske bygninger fra rundt om i Wales så man kan titte på hvordan folk har levd opp gjennom tidene. Vi storkoste oss der vi gikk sammen med Martin fra Canada og Lizzy fra USA og fasinerte oss over bygningene og den lite materalistiske levemåten de hadde. Ettersom de feiret Saint David's day den dagen (1. mars) var det ekstra stor stas da de hadde arrangert dans og musikk og leid inn bakere som delte ut gratis walisisk kake. Vi diskuterte flagget til Wales og lurte på hva dragen på flagget symboliserte, men da Martin forsiktig spurte de walisiske bakerne hva det kunne være viste det seg at det var ingen som egentlig helt viste hvorfor.
Vi sparte det beste til slutt nemlig St Fagans Castle som passet veldig greit siden det plutselig begynte å sludde. Slottet var som tatt rett ut av en Disneyfilm og hagen var enorm. Mye bilder ble det hvertfall. Og her er noen av dem:


 

Dette var et av de elste bygningene i parken. Kirken her var bygd på 1100-tallet og ble brukt frem til 1970.


Utsmykningene inne i kirken var fasinerende. Til venstre: noen skulle tatt et grunnkurs i håndtering av verktøy.

Et utsøkt fotavtrykk applauderes.

 

 

 

Etter bombingen under 2. verdenskrig var det mange som trengte nye hjem.
Det ble satt igang masseproduksjon av midlertidige småboliger som disse hvor det er anslått at det ble produsert én ny bolig hvert 12. minutt.


Enkelt, kompakt og koselig. Så koselig faktisk at mange valgte å bli boende i disse 'midlertidige' hjemmene.

 

Liten og praktisk skolebygning med dårlig oppmøte visstnok. I inngangen hang det et speil i hoftehøyte med påskriften "Er jeg ren nok?"

 

Skikkelig stilig gammel trådmaskingreie.

 

 Her er vi på vei opp mot St Fagans Castle. Det var som tatt ut av en Disneyfilm, med porter som førte til utallige hager.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Cardiff Corella

Cardiff Corella

22, Volda

Hverdagen for Gerd og Maria, to utvekslingsstudenter på villspor i Cardiff, Wales.

Kategorier

Arkiv

hits